Парламент Великої Британії розглянув чотири альтернативних угоди щодо виходу королівства з Євросоюзу, але не підтримав жодну.

Всі чотири альтернативи Палата громад розглянула у понеділок, 1 квітня, передає CNN.

Проте кожен із запропонованих варіантів набрав менше голосів депутатів, ніж угода прем'єр-міністра Сполученого Королівства Терези Мей з ЄС, яку в п’ятницю парламентарі також не підтримали.

За підсумками саміту країн-членів ЄС у ніч на 22 березня Євросоюз погодився відкласти Brexit з 29 березня до 22 травня, але за умови, що британська Палата громад проголосує за відповідну угоду. Якщо ж голосування провалиться — Велика Британія буде змушена вийти з ЄС 12 квітня.

Водночас у п'ятницю, 29 березня, депутати Палати громад парламенту Великої Британії утретє відхилили проект угоди з ЄС про вихід, якої досягли британський уряд та Брюссель.

Глава уряду країни шукає шляхи для проведення в парламенті четвертого голосування за угодою щодо виходу королівства з ЄС.

Як відомо, за даними дослідження Goldman Sachs, британська економіка втратила приблизно 2,5% ВВП через прийняте в середині 2016 року рішення про вихід з Європейського союзу.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ