Про це пише DW

Згідно з повідомленням, для обрання 55-річному Торрі необхідно було заручитися підтримкою як мінімум 68 з 135 парламентарів, проте йому не вистачило декількох голосів.

Однак, депутат може розраховувати на успіх у рамках другого засідання парламенту, яке відбудеться вже в понеділок, 14 травня.  Для обрання у якості голови регіонального уряду Каталонії Торрі буде достатньо підтримки простої більшості депутатів: тобто, кількість тих, хто проголосував «за» має перевищити число тих, хто проголосував «проти» без урахування тих, хто утрималися або не присутні на зборах парламентаріїв.

Якщо до 22 травня парламент Каталонії не визначиться із головою уряду, у регіоні пройдуть нові вибори. Прихильники незалежності побоюються, що в такому разі вони втратять більшість у парламенті.

З грудня 2017 року каталонський парламент вже чотири рази намагався сформувати уряд, але всі кандидати на посаду прем'єра перебувають в ув'язненні, або за межами Іспанії і не можуть повернутися в країну через кримінальне переслідування. Після численних невдалих спроб зайняти цей пост екс-глава регіонального уряду Каталонії Карлес Пучдемон відмовився балотуватися і назвав своїм наступником Кіма Торру. 

ІА "Вголос": НОВИНИ