За проголосували 233 народних депутатів, повідомляє «112 Україна».

Законопроект встановлює сферу застосування, порядок здійснення стратегічної екологічної оцінки, механізм проведення транскордонних консультацій, інформування про ухвалене рішення та моніторинг впливу виконання документа державного планування на довкілля.

Документ представив позафракційний нардеп, секретар комітету з питань екологічної оцінки Остап Єднак.

«Дія цього законопроекту поширюється на документи державного планування, які будуть мати вплив на довкілля та здоров'я населення, і не поширюється на документи державного планування, які стосуються національної безпеки та надзвичайних ситуацій, про що зауваження та пропозиції давав президент України, коли повертав його на доопрацювання», – сказав Єднак.

За його словами, при доопрацюванні до повторного другого читання удосконалили термінологію законопроекту, уточнили сферу його дії, джерела фінансування здійснення стратегічної екологічної оцінки, порядок оприлюднення інформації про проект документа державного планування, уточнили та доповнили положення ЗУ про регулювання містобудівної діяльності в частині здійснення стратегічної екологічної оцінки тощо.

Під час розгляду законопроекту Рада відхилила кілька ухвалених комітетом поправок до документа. Зокрема повноваження вживати заходи для усунення негативних наслідків для довкілля залишилося у замовника документів державного планування, а не у міських чи обласних адміністрацій.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ