За відповідне рішення проголосували 266 нардепів, передає кореспондент «РБК-Україна».

Закон встановлює спрощену класифікацію об'єктів приватизації на об'єкти малої та великої приватизації; вимоги до покупців об'єктів приватизації та обмеження щодо їх участі у приватизації; відповідальність за недостовірність, неповноту представлених документів; розширено коло об'єктів, які можуть підлягати приватизації. У зв'язку з цим змінюється підхід до продажу малих і великих підприємств. 

Новий закон чітко встановлює 11 місяців для об'єктів великої приватизації та 5 місяців для малої. Якщо вартість активів підприємства за останній рік перевищила 250 млн гривень, то це об'єкт великої приватизації, який буде продаватися із залученням радника, усе менше – це мала приватизація, яка буде проходити виключно на електронних платформах.

Документ також встановлює чіткий порядок приватизації; вимоги до формування і затвердження переліків об'єктів, що підлягають приватизації; порядок прийняття рішення про приватизацію. Ініціювати приватизацію об'єктів зможуть державні органи приватизації, уповноважені органи управління, інші суб'єкти управління об'єктами державної власності або покупці.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ