Про це наголошено в резолюції «Очевидні, грубі і невиправлені порушення РФ зобов'язань в рамках ОБСЄ і міжнародних норм», повідомив делегат України в ПА ОБСЄ Остап Семерак.

«Суттєвий документ міжнародного осуду агресії РФ проти України, визнає дії РФ актом військової агресії проти України, вимагає від РФ припинити дестабілізацію в Україні, припинити постачати бойовиками зброю та припаси, припинити надсилати своїх військових на нашу територію, виконати Мінські угоди і т.д», - написав він у себе в «Facebook». 

Він додав, що декілька країн не підтримали резолюцію, а саме делегації Франції, Швейцарії і Вірменії. Декілька представників Нідерландів, Кіпру теж утрималися.

При цьому, резолюцію не підтримав і один український делегат – Нестор Шуфрич.

Нагадаємо, 25 червня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, у якій Росію назвала окупантом. У документі наголошено, що конфлікт в Україні насправді є російською агресією, а щодо Криму впроваджено термін «окупований». 

Днем раніше, 24 червня, ПАРЄ прийняла іншу резолюцію, в якій визнала присутність на Донбасі підрозділів регулярної російської армії, а зона АТО названа «територією під контролем проросійських сепаратистів та російських військ». 

ІА "Вголос": НОВИНИ