Аналітики проекту «Декларації» (Bihus.info) підрахували, скількома ж «вогнепалами» володіють народні депутати України.

Найбільшим любителем зброї виявився Нестор Шуфрич, який вказав колекцію з 156 одиниць вогнепальної зброї.

На другому місці опинився його колега з «Опозиційного блоку» Михайло Добкін. У його декларації – 18 мисливських рушниць і карабінів з оптичними прицілами і навіть приладами нічного бачення таких марок, як Cosmi, Holland & Holland, Krieghoff, Petter Hofer і J. Koschat.

На третьому місці опинився нардеп Геннадій Бобов. Він володіє трьома гладкоствольними рушницями Krieghoff, Merkel, Winchester, трьома мисливськими карабінами на базі автомата Калашникова, гвинтівки Walther G22, карабіном Browning BAR і травматичним пістолетом Форт 12Р.

Віталій Хомутиннік посів четверте місце. У нього 6 мисливських рушниць і карабінів SCAR, Blaser, Lebeau-Courally, Merkel і Sauer.

Замикає п’ятірку лідерів Юрій Мірошниченко. У його декларації – 5 мисливських рушниць марок H-S Precision, Mauser і Dakota.

«Найозброєнішою» парламентською фракцією став «Опозиційний блок» – його депутати задекларували 188 одиниць вогнепальної зброї. 40 нагородними «стволами» володіють депутати «Народного фронту». На третьому місці – «Блок Петра Порошенка» з 27 нагородними пістолетами.

Як відомо, Надію Савченко підозрюють у підготовці до вчинення терористичного акту у Верховній Раді.

Натомість Надія Савченко заявила, що дуже багато народних депутатів України мають при собі зброю.

Як писав «Вголос», Верховна Рада проголосувала за дозвіл військовослужбовцям Управління державної охорони не пропускати в будівлі, у яких розміщені державні органи влади, осіб зі зброєю та вибухівкою.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ