Про це повідомляє УТ

На думку європарламентарів та народних депутатів України, які входять до комітету, Євросоюз «повинен робити амбітні пропозиції стосовно своєї ролі у вирішенні конфлікту, такі, як шляхом призначення спеціального посланця ЄС щодо конфлікту в Східній Україні та Криму».

Зазначається, що парламентський комітет розчарований, що «за чотири роки після незаконної анексії Криму та міста Севастополя Російською Федерацією жодної конкретної пропозиції міжнародного формату переговорів з деокупації півострова не було обговорено на міжнародних форумах».

Депутати також засудили як «політичне переслідування» незаконне ув'язнення у Росії та Криму громадян України, а також погіршення ситуації з правами людини в Криму, зокрема для кримських татар.

«У світлі цих подальших порушень міжнародного права та фундаментальних прав і свобод (комітет) вважає, що ЄС та Україна повинні не лише подовжувати наявні санкції, але і запровадити додаткові санкції щодо РФ», - наголошується в заяві.

Зокрема, йдеться про санкції щодо відповідальних за порушення прав людини та тих осіб, які організовували російські президентські вибори на території Криму. За словами заступниці голови комітету Верховної Ради з євроінтеграції Марії Іонової, Україна передала ЄС список зі 140 таких осіб.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ