Сьогодні на сесії Львівської обласної ради керівництво ради та депутатська більшість шляхом маніпуляцій зірвали голосування за звернення про збереження християнських цінностей.

Про це заявив голова фракції ВО «Свобода» Олег Панькевич, передає прес-служба партії.

«Львівська обласна рада вдруге не проголосувала за звернення до центральних органів влади, в якому ми закликаємо не допустити законодавчих змін, які заперечують християнські, сімейні цінності. Фракція БПП в «пожежному порядку» запропонувала перероблений проект звернення, в якому прибрала всі найважливіші засадничі речі. Відтак рада вдруге не підтримала звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Ради національної безпеки і оборони України щодо збереження християнських цінностей. Так само, як тричі не хотіли голосувати за викладання християнської етики в школах. Як назвати таку поведінку політичної сили, яка перед виборами повсюди говорить про Церкву й духовність, а насправді її дії суперечать деклараціям?..» - зазначив Олег Панькевич.

Нагадаємо, що свободівці зареєстрували проект звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Ради національної безпеки і оборони України щодо захисту інституції сім’ї в державі та недопущення внесення в законодавство норм, які заперечують християнські цінності української родини.

За словами Олега Панькевича, депутати мають відгукнутися на звернення учасників круглого столу «Християнське виховання та інституція сім’ї: як вберегти від загроз». У проекті звернення, який пропонують свободівці, зокрема, йдеться, що донині влада так і не визначилася з державною стратегією розвитку та підтримки сім’ї.

Націоналісти пропонують зберегти чинну редакцію статті 51 Конституції України, у якій декларується, що шлюб ґрунтується на вільній згоді чоловіка та жінки;  припинити спроби ратифікувати Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами (Стамбульську конвенцію); заборонити пропаганду різних видів девіантної статевої поведінки, у тому числі у формі так званих «маршів рівності», «прайдів», «гей-парадів», «фестивалів квір-культури» тощо. Ухвалити Закон України «Про заборону пропаганди гомосексуалізму» та інше.

Нагадаємо, 25 жовтня 2018 року на сесії Львівської обласної ради більшість депутатів не підтримали звернення про захист інституції сім’ї, яке ініціювала фракція ВО «Свобода». За цю ініціативу проголосував лише 31 депутат.

Читайте також: в Україні руйнують інститут шлюбу: експерти за круглим столом обговорили збереження християнських цінностей (відео)

ІА "Вголос": НОВИНИ