Партія регіонів не виключає можливості блокування у новій Верховній Раді із „Нашою Україною” та БЮТом

„У разі виникнення загрози розпуску Парламенту будемо розглядати можливість значно ширшої коаліції, до якої можуть увійти й «Наша Україна», і «БЮТ», — заявив під час прес-конференції у Незалежному громадському прес-центрі «Рівненський вибір-2006» народний депутат, член фракції «Регіони України» Тарас Чорновіл.

На думку Чорновола, у парламенті повинні бути ультраправі та ультраліві. Нині партія ще не визначилася остаточно, з ким блокуватиметься після виборів, однак не бачить перешкод для об’єднання з ідеологічно близькими силами «Не так» та «Народним блоком Литвина».

Як повідомив Тарас Чорновіл стосовно ідеї другої державної мови, він особисто пропонував поміняти формулювання в програмі цього пункту через несприйняття його західною Україною. Проте, необхідність у додаткових пільгах для іншомовного населення він не відкидає. За словами Тараса Чорновола, найбільш прийнятним був би варіант формування в нашій державі «мовно-культурних регіонів». В кожному з них при обов’язковому домінуванні української мови в залежності від мовної культури населення слід було б надати додаткові права для відповідної другої або й третьої мови (наприклад, можливість вести ті ж судові засідання мовою, рідною для обвинуваченого тощо).

Характеризуючи газову кризу в Україні, Тарас Чорновіл повідомив, що, теперішня політика влади у цьому питанні поставила під загрозу закриття всі металургійні заводи.

Щодо організації на виборах роботи спостерігачів від партії, то цього разу не доведеться влаштовувати в таких розмірах приїзд до західної України вихідців зі сходу. «У першу чергу орієнтуватимемося на місцеві організації, адже ріст партійних організацій тут шалений», — розповідає Тарас Чорновіл. Як приклад, він навів зростання на Тернопільщині кількості членів організації від сорока (які залишилися після минулих виборів) до п’яти тисяч.

Нагадаємо, що раніше лідер БЮТ Юлія Тимошенко виключила можливість блокування з Партією регіонів у майбутній ВРУ. Натомість лідер „Нашої України” Віктор Ющенко не виключив такої можливості.


ІА "Вголос": НОВИНИ