Кримська республіканська організація Всеукраїнського об'єднання «Свобода» виступає за повну ліквідацію автономії Криму й переформування її в Кримську область у форматі, що трохи відрізняється від інших областей держави, з огляду на деяку специфіку регіону. Про це говориться в заяві КРО «Свобода».


До висновку про необхідність ліквідації Кримської автономії місцеві прихильники Олега Тягнибока дійшли після того, як ознайомилися з результатами минулих виборів у Верховну Раду АРК, які, на їхню думку, «яскраво засвідчили всю слабкість і безхребетність центральної української влади щодо політики, що проводиться в даному регіоні країни». «Новообраний склад Верховної Ради Криму, за незначним винятком, є збіговиськом різного штибу екстремістів, політичних маргіналів і просто звичайних злочинців, - говориться в заяві. - Вся ця строката «компанія» протягом майбутніх п'яти років, поки вона буде засмічувати кримський парламент, відкине Крим на багато років назад, як в економічному, так і в культурному розвитку. Крім того, присутність у новій ВР Криму цілої низки відвертих антиукраїнських політиканів, більшість із яких, мабуть, має серйозні проблеми із психікою, становить істотну загрозу для миру й стабільності в регіоні. Ці особистості повинні не в радах сидіти, ними повинні серйозно зайнятися наші правоохоронні структури».


Кримська організація ВО «Свобода», проаналізувавши діяльність всіх попередніх складів ВР Криму й інших органів влади автономії, дійшла висновку про повну відсутність якого-небудь коефіцієнта корисної дії і якого-небудь конструктивізму з їх боку. «Це дає право зробити висновок, що саме існування Автономної Республіки Крим з усіма її атрибутами влади, є політичною нісенітницею й помилкою в сучасній українській історії. Автономія Криму є гальмом і першою причиною економічної й політичної нестабільності в регіоні, її ліквідація автоматично зняла б усі так звані «спірні питання»«, - підкреслюється в заяві. У цьому зв'язку Кримська організація «Свободи» жадає від новообраної Верховної Ради України розглянути це питання одним з перших після початку роботи парламенту.

Обком


ІА "Вголос": НОВИНИ