Партії Порошенка і Медведчука у Раді продовжуватимуть свою гру «я  – патріот, ти – реваншист».

Про це «Вголосу» розповів політтехнолог Тарас Загородній.

«Порошенко буде в опозиції, але з Медведчуком він об’єднуватися не буде, бо втрачати свою електоральну нішу ні Порошенко, ні Медведчук не захочуть. Хоча у Раді вони  продовжуватимуть свою гру «я  – патріот, ти – реваншист». При цьому Медведчук все ж ситуативно підтримуватиме «Слугу народу» щодо деяких питань – наприклад, щодо статусу Донбасу, Л/ДНР тощо», - зазначив він.

За свого боку політичний аналітик Олександр Кочетков додав: «Із партією Медведчука політсила Порошенка об’єднатися не може, бо це буде повний крах для його електорату, який і так скотився вже до 8% і далі скочується. Але взаємодіяти так, як вони з Медведчуком взаємодіяли неофіційно всі ці 5 років президентства Порошенка, при цьому координуючи взаємні дії, будуть, безумовно, і у новій Раді».

Тому, за словами Кочеткова, вони у новому Парламенті проявлятимуть певну активність: партія Медведчука демонструватиме проросійський напрямок, а партія Порошенка їй нібито суперечитиме. «Навіть бійки будуть, щоб влаштувати патріотично-проросійське шоу. Але жодного стосунку до справжньої боротьби між собою це не матиме, бо після шоу вони вийдуть покурити і знову будуть друзями. І за вигідні їм законопроєкти голосуватимуть спільно. Так було всі ці 5 років, так приблизно буде і в новому Парламенті: Порошенко з Медведчуком начебто вороги, а насправді – партнери, які мають спільний бізнес», - резюмував експерт.

Більше читайте тут: «Нові» чи «старі»: хто формуватиме майбутню коаліцію у Раді».

ІА "Вголос": НОВИНИ