Велику частину електорату лідера Партії Регіонів Віктора Януковича становлять жінки. Про це свідчать дані екзит-полу, який був проведений в день виборів - 2006 Фондом «Демократичні ініціативи», Київським Міжнародний інститутом соціології і Українським центром економічних і політичних досліджень імені Разумкова.

Як відзначив директор соціологічної служби Українського центру економічних і політичних досліджень імені Разумкова Андрій Биченко, за Партію регіонів проголосували 34,5% опитаних жінок і лише 29,6% виборців-чоловіків.

На думку організаторів проведеного екзит-полу, це можна пояснити тим, що гасла «порядку і стабільності», з якими йшла на вибори Партія регіонів, як правило, частіше підтримують жінки, ніж чоловіки.

Крім того Биченко відзначив, що підтримка жінками Блоку Юлії Тимошенко і Блоку Наталії Вітренко «Народна опозиція» не відрізняється від голосування за ці політичні сили чоловіками. Але чоловіки частіше за жінок голосували за КПУ і СПУ, «Громадянський блок «Пора-ПРП» і Український Народний Блок Костенка і Плюща.

ForUm

ІА "Вголос": НОВИНИ