Про це пише «Ділова столиця».

Федерація профспілок України (ФПУ) вибрала інвестора, який займеться реконструкцією зруйнованої пожежею будівлі профспілок на Майдані Незалежності. Це «ІТТ-Нерухомість», яка входить до інвестиційної групи «ІТТ».

Голова ФПУ Григорій Осовий повідомив, що інвестор відновить будівлю за 1,5 року. «Натомість компанія отримає у власність більше 30% будівлі ФПУ. Це 5,5 тис кв м. Орієнтовний обсяг інвестицій у ремонт іншої частини будівлі (12,5 тис кв м), яка залишиться у профспілок, – 160 млн грн», – додав Осовий.

Конкурсний відбір інвестора було оголошено на початку року. Він тривав вісім місяців. «Всього було сім претендентів. Деякі самі відмовилися від участі у відборі, а деяким ми відмовили, оскільки не були впевнені в тому, що ці компанії осилять такі інвестиції. В півфінал вийшли «ІТТ-Нерухомість» і «Драгон Капітал». Але остання вирішила припинити участь в інвестиційному конкурсі, пославшись на складну економічну ситуацію в країні і пов’язані з цим ризики», – розповів голова наглядової ради благодійного фонду «Відродження будинку Профспілок» Володимир Саєнко.

Генпідрядником ремонтних робіт буде компанія «Фенікс-Груп», що входить в «Планету-Буд». Ремонтні роботи розпочнуться 2 січня 2016 року.

Очікується, що термін окупності проекту складе максимум вісім років. «ІТТ-Нерухомість» планує отримувати прибуток за рахунок здачі приміщень в оренду під офіси. «Вигода інвестора в проекті очевидна. При вартості 1 кв м комерційної нерухомості в центрі столиці в $3 тис., він отримає 5,5 тис кв м за ціною трохи більше $1 тис. в перерахунку за нинішнім курсом. Якби аналогічні приміщення компанія купувала за ринковою ціною, це обійшлося б їй більш ніж в 400 млн грн.», – пише видання.

Засновником «ІТТ-Нерухомість» є кіпрська компанія «Амервіно інвестментс ЛТД». До 2014 року співвласницею компанії була Ганна Маркарова, сестра замміністра фінансів Оксани Маркарової. «ІТТ-Інвест», яка також входить до групи «ІТТ» і є її провідною компанією, на третину належить Данилу Волинцю – чоловікові замміністра фінансів Оксани Маркарової. Сама Макарова, за її словами, очолювала «ІТТ-Інвест» 12 років – з 2003 по 2014 рр.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ