Про це у своєму блозі написав політичний експерт ГО «Всеукраїнська Люстрація» Олександр Аронець.

«Новий голова Верховної Ради Андрій Парубій за перший тиждень свого головування встиг грубо порушити Регламент ВРУ, публічно збрехав про наявність у країні коаліції, що підтверджується документально в моєму блозі, порушив свою обіцянку показати ті ж списки нардепів коаліції. Так би мовити, він просто виконує шлюбний контракт з «регіоналами», голосами яких він у тому числі обраний спікером», – відзначає Аронець.

«Новообраний спікер парламенту Андрій Парубій порушив свою обіцянку і відмовився надавати списки членів коаліції. А все просто, її не існує, а Парубій у найкращих традиціях «регіоналів» бреше...» – відзначає блогер.

За його словами, журналісти розшукали цей список позафракційних нардепів, яких влада зачисляє до коаліції. За словами більшості учасників списку, їх туди включили поза їхньою волею і вони дуже обурюються цьому факту.

Враховуючи публічні заяви Парубія та нардепів з цього списку, які стверджують, що не входять до коаліції, Олександр Аронець подав черговий запит до голови Верховної Ради України.

«Апарат ВРУ надав відповідь, яка прямо суперечить публічній заяві Парубія, де він заявив: «За тими документами, які мені подав апарат, на момент нашого голосування (за зміну уряду  ред.) було 237 членів коаліції. Але у зв'язку з тим, що сім депутатів склали повноваження відразу після обрання в уряд, зараз 230 членів коаліції і, якщо в нас буде вимога, щоб дати їх поіменно, я попрошу в апарату необхідні документи і покажу їх публічно». Водночас апарат пише, що списки членів коаліції не надходили до них. А на мою законну вимогу дати ці списки поіменно апарат, усупереч публічній заяві Парубія, каже, що ніяких списків немає. Більше того, як повідомляють народні депутати, які входять чи входили в коаліцію, ніяких особистих підписів під коаліційною угодою вони ніколи не ставили», – відзначає Аронець.

«В такій ситуації, звісно ж, враховуючи голосування за уряд Гройсмана, не можна казати, що коаліції не існує. Неформально вона є це БПП+НФ+«регіонали». Але ж, згідно з Конституцією, вони зобов'язані формалізувати свої відносини протягом місяця, відколи в коаліції перестає бути 226 голосів, так би мовити, влада повинна укласти з «регіоналами» шлюбний контракт. Формально, станом на сьогодні у складі двох фракцій, БПП і «Народного фронту», є 225 голосів. Але за уряд голосували лише 206 членів цих двох фракцій. Конституція України вимагає сформувати коаліцію. Якщо вона є у складі БПП+НФ+«регіонали» треба це офіційно визнати, якщо її немає – тоді потрібно це теж офіційно визнати, а не тримати українців за бидло, якому можна годувати будь-яку брехню», – відзначив він.

ІА "Вголос": НОВИНИ