Про це він сказав на брифінгу 19 березня, відповідаючи на запитання журналістів, пише Українська правда.

«Я буду ініціювати чим швидше внесення до цього законопроекту на розгляд Верховної Ради. Я сподіваюсь, завтра він буде включений до порядку денного сесії. А з моменту включення ми зможемо безпосередньо перейти до його розгляду», – сказав Парубій.

Він пояснив, що будуть вноситись зміни до закону про держохорону органів державної влади та посадових осіб.

«Фактично двома абзацами буде вводитись правка: «до будинків, де працюють Верховна Рада, Президент, Кабінет міністрів, а також де працюють інші органи державної влади України, щодо яких здійснюється державна охорона, не допускаються особи з холодною чи вогнепальною зброєю, крім осіб, які, відповідно до цього закону, здійснюють державну охорону відповідного будинку».

Також не допускатимуться «особи з вибуховими речовинами, засобами підриву, боєприпасами всіх видів і зразків, навчальними або імітаційними боєприпасами, легкозаймистими рідинами чи займистими твердими речовинами, піротехнічними засобами, отруйними і сильнодіючими речовинами».

На запитання журналістів, яким чином планується забезпечити безпеку пленарного засідання вже в середу 20 березня і наступні дні, поки не ухвалені ці зміни до законодавства, Парубій зазначив наступне:

«Я думаю, що закон дуже швидко буде прийнятий, підписаний Президентом, опублікований у «Голосі України» і таким чином ми зможемо забезпечити безпеку. Я переконаний: із середи з вранішнього засідання, кожен, хто заходить до Верховної Ради, змушений буде залишити зброю та інші небезпечні речовини біля входу, інакше він не зможе зайти».

Як писав «Вголос», 15 березня Генеральний прокурор України Юрій Луценко підготував подання на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко. Під час засідання ВРУ Луценко заявив, що Савченко хотіла підірвати Верховну Раду та розстріляти нардепів.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ