Про це написав у Facebook голова української делегації в Парламентській Асамблеї Ради Європи Володимир Ар’єв.

«Резолюція ПАРЄ по українським політичним в‘язням в РФ і Криму ухвалена! 77 за! Росії знову вказали на її злочини», - сказано в повідомленні.

«Асамблея закликає Російську Федерацію негайно звільнити всіх українських громадян, ув’язнених у Російській Федерації та Криму на основі політичних мотивів або інших сфабрикованих звинувачень, та докласти всіх зусиль, щоб прискорити звільнення українських заручників, які утримуються на території Донбасу, що перебуває під контролем РФ», - йдеться в документі.

Перед тим, як розпочати депати, текст доповіді зачитали перед парламентарями.

«Асамблея глибоко занепокоєна повідомленнями, що принаймні 70 чи більше громадян України, які згідно із загальною думкою, включно з резолюцією Європейського парламенту від 14 червня 2018 року, визнані політичними в’язнями, досі утримуються в Криму чи Росії за політично мотивованими чи іншими сфабрикованими обвинуваченнями», - також йдеться у тексті резолюції.

У ПАРЄ під час дебатів наводили приклади утримуваних Росією Олега Сенцова та Володимира Балуха, які оголосили голодування, а також Павла Гриба.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ