Про це пише avianews.com.

Відповідний законопроект, що вносить зміни до Повітряного кодексу України, зареєстрували у Верховній Раді народні депутати Сергій Алексєєв і Дмитро Білоцерківець.

У разі, якщо пропозицію депутати підтримають, пасажири, рейси яких будуть затримані на 3 години і більше, матимуть такі ж права на компенсацію, як і мандрівники, чиї рейси були скасовані менш ніж за 14 днів до вильоту.

Чинне в Україні законодавство щодо компенсацій при скасуванні рейсів повністю повторює регуляцію ЄС 261/2004, яка передбачає виплати пасажирам у разі скасування рейсів в розмірі від 250 до 600 євро залежно від дальності рейсу. Подальша судова практика в ЄС прирівняла затримки рейсів від 3 годин і більше до скасувань. У той же час, авіакомпанії в Україні виплачують компенсації тільки при скасуванні рейсів.

Нагадаємо, 28 червня близько 300 туристів з України не могли вилетіти з Тунісу. Авіакомпанія Bravo Airways і турфірма Oasis Travel звинувачували один одного у невиконанні зобов'язань, що призвело до затримок з вильотами. 

Раніше «Вголос» писав, 22 червня через відсутність літака на авіарейс з Києва до Тунісу близько 70 туристів не змогли вилетіти з квитками аівакомпанії Bravo.

4 липня стало відомо, що ситуація із затримками авіарейсів, від яких постраждали українські туристи за кордоном, врегульована, і всі українці або вже повернулися, або летять додому.

ІА "Вголос": НОВИНИ