Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» розповів активіст ГО «Розвиток Громади» Богдан Онисько.

«Відверто кажучи, тариф 4 гривні – «взятий зі стелі». Тому що про фактичну роботу самих транспортних підприємств ми знати також не можемо, ми можемо знати хіба їхні видатки. Оскільки самі транспортні підприємства не обліковують пасажирів, не видають квитки, ми не знаємо, який обіг коштів всередині», – пояснив він.

За словами активіста, варто не лише дослідити пасажиропотік, але й визначити попит на послуги:

«Має бути комплексне дослідження. Не лише порахувати, скільки має бути в тій чи іншій маршрутці пасажирів, а дослідити попит на послуги пасажирського перевезення. Як мінімум, це потрібно робити раз на рік. Сьогодні перевізники говорять про те, що тариф має бути близько 6 гривень – такі перепади також незрозумілі. Є інформація з міської ради, що перевізники надали такі розрахунки».

Огляд пасажиропотоків проводили ще у 2012 році, коли впроваджували нову маршрутну мережу.

«Насправді огляд пасажиропотоків у Львові навряд чи взагалі робили. Були потуги зробити щось схоже перед Євро-2012, коли впроваджували нову маршрутну мережу. Були окремі намагання зробити облік електротранспорту, але вони також були невдалі, оскільки його хотіли здійснити силами студенства в літній період, і це, відповідно, провалилось», – зазначив Богдан Онисько.

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

    

ІА "Вголос": НОВИНИ