Українська православна церква Київського патріархату відкликала нагороду військовослужбовцю 72 ОМБр імені Чорних Запорожців Віктору Пилипенку через його приналежність для ЛГБТ-спільноти.

У неділю, 25 лютого, у прес-службі формально припиненої УПЦ КП відреагували на допис військовослужбовця та заявили, що інформація про підтримку ЛГБТ-спільноти з боку церкви є «відвертою брехнею і маніпуляцією». Як повідомляє прес-служба Церкви, Пилипенко отримав подяку виключно як захисник, а не активіст ЛГБТ-спільноти. Також в УПЦ КП додали, що Філарет не вручав медаль військовому особисто та не знав про його орієнтацію.

У прес-службі УПЦ КП наголосили, що займають принципову негативну позицію щодо «содомського гріха» та засуджують «пропаганду одностатевих шлюбів».

«Ми дякуємо воїну Віктору Пилипенку (як і всім нашим захисникам за те, що вони захищають нашу свободу та територіальну цілісність) за його військові заслуги, але не розділяємо його гріховних уподобань і агітацію ЛГБТ. Повідомляємо, що зважаючи на відкриту пропаганду гріховної ідеології та заперечення існування Бога, вважати церковну нагороду Віктору Пилипенку анульованою», – повідомили у прес-службі церкви.

Зазначимо, що 8 лютого почесний Патріарх Філарет відзначив медалями бійців 72 ОМБр, вручивши медалі за «Жертовність і любов до України». Нагороду отримав увесь особовий склад медичного пункту 1-го механізованого батальйону бригади, у складі якого служить уродженець Рівного Віктор Пилипенко. Раніше він відкрито заявляв про свою гомосексуальну орієнтацію.

ІА "Вголос": НОВИНИ