Про це сьогодні, 26 лютого, під час прес-конференції щодо запланованого 6 березня концерту Ірини Білик у Львові розповів представник Добровольчого Руху ОУН у м. Львові Антон Петрівський, передає кореспондент «Вголосу».

За його словами, Ірина Білик у 2015 році відвідала Крим через Російську Федерацію, порушивши та зневаживши українське законодавство. Також у 2017 році відвідала ювілей Філіпа Кіркорова, що відбувався у Кремлівському палаці.  

«Це була помпезна подія, на якій був присутній бомонд російського шоу-бізнесу, левова частка з яких підтримує політику Путіна щодо України», – уточнив він. Наша народна артистка вирішила, що в часи війни, коли наші солдати захищають нашу землю і кожен тиждень ми отримуємо сумні новини з фронту, вона може відвідувати такі тусовки. Це показало, на нашу думку, її ставлення до теперішніх українсько-російських відносин».

Він додав, що львівські патріоти  висловили її продюсеру пропозицію: аби вона визнала Росія країною-агресором, а Крим окупованою територією, та довела можливу помилку зі свого боку щодо таких візитів.

«Ми так і не побачили в її намірах бажання визнати Росію країною-агресором. Враховуючи те, що ми так і не дочекалися її чіткої громадянської позиції, не маємо морального права допускати концерту таких ватних артистів у місті Львові. Закликаємо керівництво Оперного театру, зокрема Василя Вовкуна скасувати концерт», – зазначив Антон Петрівський.

У протилежному випадку патріоти будуть закликати всіх небайдужих львів'ян, які поважають українських солдат та незалежність країни, прийти і висловитися проти концерту. Організують, зокрема мирний протест та блокування для недопущення артистки на сцену.

До слова, такі акції львівські патріоти проводять з 2016 року, попередньо висунувши відповідні вимоги артистам.  

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ