Про це вона заявила під час "круглого столу", присвяченого другій річниці резолюції ГА ООН щодо територіальної цілісності України, передає «Укрінформ».

"Кроки, які Росія мусить здійснити, прості: Росія повинна поважати суверенітет України. Росія повинна припинити озброювати, проводити навчання сепаратистів та вести бойові дії разом з ними. Росія також повинна виконати свої зобов'язання за Мінськими домовленостями, включаючи звільнення незаконно затриманих осіб, таких як Надія Савченко", - наголосила Саманта Пауер.

Україна, зі свого боку, теж несе відповідальність, зауважила представник США. "І ми будемо продовжувати працювати з українським урядом в контексті виконання ним своєї частини мінських домовленостей у повному обсязі", - зазначила посол.

Водночас, продовжила Пауер, "поки Росія не почне виконувати ці кроки, давайте не будемо забувати, обов'язки, які ми маємо, й під словом "ми" я маю на увазі як уряди окремих країн, та і інституції, до яких ми належимо".

Представник США наголосила, що міжнародна спільнота "зобов'язана забезпечити дотримання спільних принципів", які є основою спільної безпеки і уявлення про те, що є правильним.

"Нам потрібно бути солідарними в питанні територіальної цілісності України, а також дотримання прав людини по відношенню до всіх людей в Україні", - наголосила Пауер.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ