Про це йдеться у заяві суду у «Facebook».

Суд зазначає, що 2 листопада розглядалось клопотання прокурора щодо надання тимчасового доступу до речей та документів, які перебувають у володінні кіпрських компаній та банку Республіки Кіпр, які стосуються надання або повернення фінансового кредиту наданого Савіку Шустеру за договором позики.

«Таким чином, в провадженні суду клопотань органів досудового розслідування чи прокурора про надання обшуку, що стосуються Савіка Шустера не перебувало», - йдеться у повідомленні.

 

Раніше Савік Шустер розповсюдив у «Facebook» ухвалу Печерського суду і заявив, що рішення стосувалось саме обшуку за місцем проживання Шустера й було ухвалене «у закритому засіданні, без присутності наших адвокатів».

Журналіст вважає ці дії тиском з боку влади та заявив, що його каналу «залишилося існувати кілька тижнів». Зі свого боку, гендиректор каналу Савіка Шустера 3S.tv Павло Єлізаров стверджує, що за цим позовом Шустер вже надав вичерпні свідчення та відповідні документи.

 

Як відомо, щодо Шустера відкрито кримінальне провадження з подання ДФС. Фіскальна служба заявляє, що у 2008 році, отримавши на свій валютний рахунок процентний фінансовий кредит у розмірі 1,34 млн євро, Шустер не повернув його кредитору, у встановлений термін, не надав до податкової інспекції за місцем проживання декларацію про одержані доходи та ухилився від сплати податку з доходів фізичних осіб на суму понад 2,1 млн грн, що є особливо великим розміром.

Нагадаємо, навесні журналісту анулювали дозвіл на роботу в Україні. Прес-центр Держслужби зайнятості пояснив таке рішення тим, що його роботодавець надав документи із недостовірними даними: у них відсутня інформація про здійснення щодо громадянина Канади Савіка Шустера кримінального провадження, а це є підставою для відмови у подовженні дозволу. Пізніше Служба зайнятості повідомила, що призупинила своє рішення, а згодом судді скасували рішення про анулювання дозволу на працевлаштування. 

ІА "Вголос": НОВИНИ