Про це власкору «Вголосу» повідомили в Управлінні Держпраці Волинської області.

Протягом липня уповноважені особи Управління Держпраці у Волинській області провели інспекційні відвідування у відділах освіти та молоді Рожищенської та Іваничівської РДА з метою здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю в частині нарахування та виплати всіх коштів при наданні щорічної відпустки та матеріальної допомоги на оздоровлення.

У перевірених відділах освіти та молоді встановлено порушення вимог статті 115 КЗпПУ щодо регулярної виплати зарплати та відпускних. Виявлено порушення вимог частини 1 статті 21 Закону України «Про відпустки» — зарплата за час відпустки не виплачується за три дні до її настання. Помісячний розпис освітньої субвенції на 2018 рік не забезпечує в повній мірі виплату заробітної плати педагогічному персоналу.

Зокрема, в Рожищенському та Іваничівському районах встановлено, що заробітна плата, відпускні та матеріальна допомога на оздоровлення працівникам за червень були виплачені в повному обсязі. Проте у Рожищенському районі решта відпускних виплачено у липні, а у Іваничівському районі за липень виплачено лише 11%, через незабезпеченість коштів. 89% заробітної плати та відпускних планувалося виплатити до 15 серпня.

У результаті проведених інспекційних відвідувань начальникам відділів освіти та молоді Рожищенської та Іваничівської РДА внесено приписи, якими зобов’язано усунути виявлені порушення згідно чинного законодавства.

ІА "Вголос": НОВИНИ