У мережі з’явився офіційний трейлер до фільму «Іловайськ 2014», заснованого на реальних подіях серпня 2014 року.

Герої фільму «Іловайськ 2014» — не тільки професійні актори, але добровольці, учасники подій — ветерани батальйону «Донбас», передає видання «Апостроф».

В основі сюжету – правдиві історії українців, які пройшли через Іловайський котел. Зазначається, що над сценарієм фільму працював журналіст і письменник Михайло Бриних, який більше двох років створював його на основі численних матеріалів в пресі і реальних історій ветеранів-добровольців, які брали участь в операції зі звільнення Іловайська.

Режисером фільму виступив Іван Тимченко. Зйомки фільму пройшли у 2018 році під Києвом, а також у Кіровоградській і Чернігівській областях.

До п’ятої річниці трагедії фільм буде презентовано у всіх кінотеатрах України, зазначають творці стрічки.

Як писав «Вголос», 15 серпня в Україні стартували зйомки фільму під робочою назвою «Іловайська історія», який розповідатиме про події в Іловайську 2014 року.

28 серпня 2014 року українські війська потрапили в оточення під Донецьком, в Іловайську  —місті, яке вони за два з половиною тижні боїв так і не змогли взяти під свій контроль. Наступного дня із бойовиками начебто вдалося домовитися про «зелений коридор» для виведення бійців та техніки. Однак обидві колони під час виходу із міста були розстріляні бойовиками та російськими регулярними частинами.

ІА "Вголос": НОВИНИ