Про це в суботу, 24 лютого, заявили в міністерстві закордонних справ Китаю, передає DW із посиланням на інформагенцію Reuters.

У заяві дипломатичного відомства КНР зазначається, що оголошені мінфіном США обмежувальні заходи проти фізичних та юридичних осіб з Китаю, Тайваню, Сінгапуру та Гонконгу слід «негайно припинити». Саме рішення Білого дому щодо розширення санкцій проти північнокорейського режиму в Піднебесній вважають «помилковими діями», котрі можуть нашкодити «двосторонній співпраці», йдеться у заяві МЗС Китаю.

Пекін завжди в повному обсязі виконував всі резолюції Ради Безпеки ООН щодо КНДР і не допустить порушення цих рішень з боку китайських громадян чи компаній, наголосили китайські дипломати.

Нагадаємо, напередодні мінфін США оприлюднив нові обмежувальні заходи проти КНДР. Запроваджені санкції, в першу чергу, стосуються судноплавних та торгових компаній КНДР, що ходять під прапорами Північної Кореї, Китаю, Тайваню, Сінгапуру, Гонконгу, Маршаллових островів, Танзанії, Панами і Коморських островів або розташовані на цих територіях. Мета розширених санкцій - не допустити обхід Пхеньяном запроваджених проти нього санкцій ООН, зазначили в Вашингтоні.

ІА "Вголос": НОВИНИ