Про це повідомляє ГУ НП у Донецькій області.

Як з'ясувалося, пенсіонерка прийшла до відділення банку, щоб упевнитися в переказі грошових коштів, які вона перерахувала через термінал своєму онукові в Ізраїль. Проте,  отримувачем великої суми грошей був зовсім не її родич, а шахрай.
Жінка розповіла, що п'ять днів тому їй зателефонував «онук» і повідомив, що він побив людину. Щоб все це не скінчилося кримінальним провадженням, необхідно терміново перерахувати на банківську карту грошові кошти на лікування «жертви». Пенсіонерка беззастережно взяла наявні у неї 2 тисячі доларів і перерахувала їх на вказаний банківський рахунок.

На наступний день потерпілій знову зателефонував «онук» і сказав, що необхідні ще гроші на лікування. Подібні дзвінки тривали протягом п'яти днів. У загальній складності жінка перевела шахраям 8 тисяч доларів, з яких 6 тисяч вона позичила у знайомих.
Щоб переконатися, що гроші дійшли до адресата, жінка прийшла в банк, де і зрозуміла, що стала жертвою шахраїв.
За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.
Поліція Слов'янська знову нагадує жителям і гостям міста про необхідність бути пильними і ні в якому разі не довіряти незнайомцям. Боротися з телефонними шахраями абсолютно не складно – досить покласти трубку і набрати номер свого родича, щоб перевірити інформацію, або ж негайно зателефонувати за номером «102».

ІА "Вголос": НОВИНИ