ЛЬВІВ, 30 СІЧНЯ, PRESSTIME.COM.UA. — Голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний спростував заяву нардепа Арсенія Яценюка щодо можливого банкрутства Пенсійного фонду України.

Про це він заявив на колегії Пенсійного фонду у Львівській області.

Він відзначив, що за січень 2009 року повністю виплачені всі пенсії і вже готові платіжні документи на лютий – 2 лютого буде проведено фінансування, а 4 – вже розпочнуть виплати.

Також Олексій Зарудний запевнив, що, не зважаючи на кризу і можливе її поглиблення, пенсійний фонд України має достатньо коштів для проведення пенсійних виплат.

Голова правління пенсійного фонду України розказав, що з січня цього року вже почав діяти новий графік виплати пенсій. За його словами, в першу чергу пенсії отримують інваліди та учасники війни, потім виплачують пенсії по втраті годувальника, потім – непрацюючим пенсіонерам і наприкінці місяця – працюючим.

«Я вважаю, що це добре, коли кожен пенсіонер чітко знатиме дату виплати своєї пенсії. У разі проблем, він зможе відстояти свої права», – Олексій Зарудний.

Щодо збільшення пенсійного віку, Олексій Зарудний відзначив, що це питання обговорюється, але збільшення буде відбуватися нескоро і поступово.

«Це не торкнеться людей перед пенсійного віку. Якщо ми будемо впроваджувати такі зміни, то вони будуть орієнтовані на молодь», – Олексій Зарудний.


ІА "Вголос": НОВИНИ