Про це під час сесії Львівської міської ради сьогодні, 25 січня, заявив депутат від ВО «Свобода» Тарас Гупало, передає кореспондент «Вголосу».

«З 20 січня 2018 року окремі перевізники на автобусних маршрутах Львова самовільно прийняли рішення про введення оплати за проїзд для пенсіонерів за віком. Слід наголосити, що постановою Кабінету Міністрів України від 17 травня 1993 року № 354 введено загальний безплатний проїзд для усіх пенсіонерів за віком на міському пасажирському транспорті загального користування. Цей документ чинний та поширюється на всю територію України, а також загальнообов'язковий до виконання усіма громадянами та організаціями. Попри це, частина перевізників у Львові протиправно та всупереч чинному законодавству вимагають у пенсіонерів кошти за проїзд у транспорті загального користування. Цинічно, аморально, без будь-яких підстав та керуючись лише особистою потребою представників транспортного бізнесу до власного збагачення, щодня у тисяч літніх львів'ян нахабно вимагають гроші», – сказав депутат.

Депутат вимагає розірвати договори з приватними перевізниками, які самовільно збирають кошти з пенсіонерів.

«Позиція профільних чиновників та міського голови щодо таких фактів виглядає абсолютно безпорадною – ніхто з перевізників досі не поніс відповідальності за свої дії. Очевидно, що це ознака банальної узгодженості дій влади міста та власників цих транспортних підприємств. Ми, депутати Львівської міської ради, категорично проти такого самоправства. Вимагаємо від міського голови та виконавчого комітету невідкладно розірвати договори на перевезення пасажирів з усіма підприємствами, які дозволили собі незаконно збирати готівку з пенсіонерів. Ми також вимагаємо від прокуратури та поліції невідкладно розпочати кримінальні провадження за фактами умисного вимагання коштів та їх протиправного привласнення представниками транспортних підприємств Львова. Очевидно, що за таке винні особи повинні понести жорстку відповідальність», – наголосив Тарас Гупало.

 

«Вголос»

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ