Передає Корреспондент

Він зазначив, що в Пенсійному фонді з початку року сформований додатковий ресурс понад 26 млрд гривень, зокрема, завдяки додатковим надходженням мінімальної заробітної плати та її детінізації. За рахунок цих коштів і буде забезпечений перерахунок пенсій для українських пенсіонерів.

"У нас є повністю ресурс для того, щоб забезпечити перерахунок пенсій у цьому році для 9,7 млн ​​пенсіонерів. Під осучаснення підпадають майже 6 млн пенсіонерів. Решті - збільшаться пенсії у зв'язку із зростанням прожиткового мінімуму", - сказав Зарудний.

Він стверджує, що як тільки закон про пенсійну реформу набуде чинності, буквально, за добу будуть надруковані виплатні додаткові відомості та передані на пошту і в банківські установи. Таким чином, пенсіонери, які з 4 числа отримали пенсії в колишньому розмірі, отримають доплату.

Прес-служба нагадує, що в результаті пенсійної реформи мінімальна пенсія складе 1 452 грн. проти 1 312 грн. раніше. Середня пенсія збільшиться майже на 700 грн. - до понад 2,5 тис. грн. проти 1 890 грн.

Крім того, запрацює механізм автоматичної індексації пенсій, в результаті якого пенсіонери зможуть отримувати підвищені виплати.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ