ЛЬВІВ, 30 СІЧНЯ, PRESSTIME.COM.UA. — Пенсійний фонд України у Львівській області проведе у Сокальському та Жидачівському районах Львівської області експеримент «Єдиний соціальний внесок».

Про це повідомив заступник голови Львівської облдержадміністрації Ярослав Кашуба на колегії «Підсумки роботи пенсійного фонду у Львівській області» сьогодні.

За словами Ярослава Кашуби, експеримент почнуть впроваджувати після вступу у дію нового закону про пенсійне забезпечення – з 1 липня 2009 року.

Як пояснив начальник пенсійного фонду у Львівський області Олександр Другов, суть експерименту полягає в тому, що і фізичні, і юридичні особи сплачуватимуть єдиний соціальний внесок, який адмініструватиме Пенсійний фонд України.

«Зараз підприємці мають справи одразу з чотирма фондами, а цей експеримент дозволить спростити багато процедур та полегшить роботу чиновників. Те, що нам довіряють проведення таких експериментів, свідчить про хорошу роботу нашого пенсійного управління», – відзначив Ярослав Кашуба.

Також, за словами заступника голови Львівської облдержадміністрації, Закон України передбачатиме градацію єдиного соціального внеску.

Експеримент триватиме до кінця цього року і, можливо, вже у 2010 його результати будуть впроваджуватися у широку практику, зазначив Ярослав Кашуба.


ІА "Вголос": НОВИНИ