Про це свідчать дані порталу публічних фінансів України «Є-дата», повідомляють «Наші гроші».

У квітні перерахування Донецькому управлінню Пенсійного фонду України (УПФУ) склали 1,76 млрд грн, у травні ще трохи зменшились до 1,75 млрд. Це майже на чверть мільярда, або 11% менше від перерахувань у березні на рівні 1,96 млрд грн.

У інших регіонах поряд з АТО перерахування з центру до місцевих УПФУ навпаки зростали – на Дніпропетровщині з 1,99 млрд у березні до 2,02 млрд грн у травні, на Харківщині з 1,58 млрд у березні до 1,60 млрд у травні.

Також травневі отримання Донецького УПФУ знаходяться на рівні травня минулого року. Тоді як дніпропетровські і харківські пенсійні перерахування зросли на 10%.

Нагадаємо, на початку 2016 року Україна посилила заходи по верифікації переселенців з зони АТО. Після того виплати Донецькому УПФУ вперше стали менші від дніпропетровських. Однак під кінець 2016 року різниця майже нівелювалась і так тривало до квітня 2017 року (див «Пенсійні виплати в Донецькій області цього року знов почали рости…»), коли донецькі виплати знову різко впали у порівнянні з Дніпропетровською та Харківською областями.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ