Про це повідомляє «Deutsche Welle» з посиланням на AFP.

Картер є прихильником постачання зброї в Україну. Ще під час слухань у сенаті щодо його призначення на початку місяця він заявив, що конфлікт на Сході України має пріоритетне значення.

Також новий керівник оборонного відомства наголосив на потребі негайно перевірити, чи робить уряд США достатньо для захисту своїх союзників з НАТО у Східній Європі.

На відміну від більшості керівників Пентагону, Картер є не військовим, а науковцем – бакалавром середньовічної історії і доктором теоретичної фізики. Втім у нього є багатий досвід роботи в оборонній сфері: в 1990-х він працював у департаменті оборони адміністрації Білла Клінтона, при Обамі був звичайним і першим заступником міністра оборони.

На посаду міністра оборони президент США Барак Обама висунув Картера ще на початку грудня минулого року. Він уже привітав рішення сенаторів про затвердження кандидатури Ештона Картера. Обама наголосив, що багаторічний досвід 60-річного Картера допоможе зберегти міць війська США під час боротьби з тероризмом, модернізації альянсів та інвестування в нові можливості, щоб армія США й надалі була спроможною протистояти довготерміновим загрозам.

ІА "Вголос": НОВИНИ