Про це архієпископ Климент, голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу церкви УПЦ (Московського патріархату), повідомив Українській службі ВВС.
«Навряд чи ченці цього монастиря чітко розуміли, ким є цей чоловік. По-друге, у монастирі він не займався жодною деструктивною діяльністю», - зазначив архієпископ Климент.
Архієпископ заявив, що саме дії українського судочинства і силових органів призвели до того, що екс-бойовик опинився у монастирі.
«Чому так сталося - це питання не до Української православної церкви (Московскького патріархату - ред.), а до українського судочинства, прокуратури, СБУ та інших інституцій, за результатом дій яких ця людина отримала повне право жити на території монастиря або у будь-якому іншому приміщенні міста Києва. Тому дивно чути, ніби монастир УПЦ (Московського патріархату - ред.) когось переховував», - сказав архієпископ Климент.
Також архієпископ Климент додав, що перебування бразильського ополченця Лусварге у монастирі не становило жодної небезпеки для України.
«Ця людина там жила, оскільки мала на це повне право, і його надала йому українська держава. Так само, як тисячі інших людей, він міг там молитися чи виконувати послухи, що не становлять жодної загрози для безпеки України», - сказав церковний владика.

Як раніше повідомляв «Вголос», Служба безпеки України виключає можливість обміну із самопроголошеними «Луганською народною республікою» і «Донецькою народною республікою» бойовика самопроголошеної «ДНР» – громадянина Бразилії Рафаеля Маркуса Лусварге.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ