У середу, 20 березня у Львівському військово-медичному клінічному центрі урвалося життя учасника бойових дій, начальника контрольно-технічного пункту військової частини, старшини Юрія Ілика. Чоловікові було 47 років.

Про це інформує «Львівська мануфактура новин».

Проживав військовий у місті Костопіль Рівненської області, у нього були дві доньки. Старша вже заміжня, друга — школярка. Сьогодні його поховають поряд із могилою батька на цвинтарі у рідному селі Наконечне Перше Яворівського району.

Як відомо, у чоловіка були проблеми з кишечником, проте це не стало завадою для служби. Не зважаючи на сильний біль, він терпів, а коли вже зрозумів, що геть знесилений, подався до лікарів. Звернувся до медиків у Рівному, пороте вони не змогли йому допомогти, та вже зі сепсисом його доправили до Львівського госпіталю. Тут робили все можливе, щоб урятувати військового, та було вже запізно.

Проходив службу Юрій Ілик у одній із військових частин Рівненської області. 25 лютого чоловікові стало зле і він звернувся до медичного пункту, згодом його перевели до Львівського військово-медичного клінічного центру. Після операції помер у реанімації.

«Уже в реанімації не міг говорити. Хотів сказати щось матері, але не вийшло. На листочку намалював серце. Відтоді був у медикаментозному сні», — розповів Андрій Ваник, товариш покійного Юрія Ілика.

Односельчани розповідають, що зі Сходу повернувся поранений, його прооперували та він знову повернувся на Донбас.

«З нашого села пішов ще молодим. Однокласники Юрія згадують, що у школі був активним, здібним учнем. Не було завдання, яке йому було би не під силу. Юрій вирішив стати військовослужбовцем, усе життя гідно ніс службу. Був миротворцем в Югославії, Ірані, Іраку. Чотири роки пробув на передовій на Сході, пройшов всю лінію фронту», — розповідає Віра Худоба зі сільської ради Наконечного Першого.

«Йому ж нещодавно в Яворові виділили шматочок землі. Мріяв там пасіку завести, облаштувати великий сад», — додає Андрій Ваник.

Додамо, що у Калуші 19-річного військового провели в останню путь.

ІА "Вголос": НОВИНИ