Відповідну заяву нардеп зробив в ефірі політичного шоу на одному з українських телеканалів.

«Коли Петро Порошенко та депутати ВРУ поїхали до Криму домовлятися (у той час, як там мали з'явитися «зелені чоловічки»), був такий-собі генпрокурор від «Свободи» Олег Махніцький. І от коли Порошенко поїхав домовлятися із Аксоньовим, щоб пообіцяти, що їх (самопроголошену «владу Криму» – ред.) не чіпатимуть, якщо вони не будуть запрошувати Путіна, Махніцький видав ордер на їхній арешт», – заявив Ткачук.

У відповідь на це свободівець Андрій Іллєнко, який у той час також був у студії, заявив, що Ткачук повідомив сенсацію:

«Представник БПП сказав дві ключові речі. По-перше, виявляється, Порошенко їздив до Криму домовлятися з Аксьоновим. Це сенсація! По-друге, нарешті зрозуміло, чому Махніцький був таким «поганим» генпрокурором – бо видав ордер на арешт колаборанта, який допомагав Путіну анексувати Крим. Кращого комплімента Махніцькому я ще не чув».

Нагадаємо, Сергій Аксьонов – самопроголошений «глава Уряду Криму» із лютого 2014 року. До війни Аксьонов був відомий у кримінальних колах Криму як «авторитет» на прізвисько «Гоблін». Очолював рух «Російська єдність». На початку 2014 року українськими правоохоронцями щодо Аксьонова було порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 109 КК України (насильницька зміна чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади).

 

ІА "Вголос": НОВИНИ