Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» говорили з керівником фракції «Народний контроль» у Львівській міській раді Валерієм Веремчуком.

Як відомо, минулого тижня виконавчий комітет затвердив рішення про укладання тимчасових договорів з 5 перевізниками терміном на 3 місяці. На думку Валерія Веремчука, це наразі чи не єдиний спосіб ввести перевізників у законодавче русло. Також він зазначив, що кількість маршрутів, які віддають компаніям, має бути мінімальною.

«Щоб була конкуренція – 2-3 маршрути в одному лоті. Тоді, звичайно, є приватні перевізники, які готові вкладати свої кошти, і, відповідно, працювати якісно. А якщо ні, то ці договори легко розірвати і знайти інших. Бо знайти сьогодні перевізника, який готовий закрити собою 5-7 маршрутів у Львові практично нереально. Ось чому перевізники не їздять, а їх ніхто за це не карає», - пояснив він.

А ось стосовно здорожчання вартості проїзду, то, за словами Валерія Веремчука, чиновники мають показати громадянам чіткі розрахунки. Останні, як відомо, вчора навіть скликали громадські слухання щодо недоцільності підняття тарифу.

«Насправді ми платимо зараз більше, ніж 3 гривні, тільки частково це йде з кишені пасажира, а частково – з коштів платників податків, які є в бюджеті. Якщо чиновники з чіткими розрахунками покажуть, чи дійсно об’єктивна собівартість у 4-5 гривень, тоді треба, щоб покривали її пасажири, а не бюджет. Якщо чиновники такої інформації не мають, значить і потреби піднімати ціни немає», - зазначив він.

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ