[media=141400,141401,141402] 

Націоналісти заявили, що в Україні завищені тарифи, а керівник НКРЄКП Дмитро Вовк має бути звільнений. Також нардеп від «Свободи» заявив, що владі потрібно заборонити брати кредити.

«Кожен українець винен позичальникам 60 тис грн. Ми маємо зупинити це, бо це заганяє нас у боргове рабство», - зазначив Михайло Головко.

Депутат також сказав, що за чотири роки олігархи вивели в офшори 150 млрд доларів.

«150 млрд доларів в офшорах, за копійки приватизували 29 тисяч підприємств. Молодь тікає за кордон. Владі байдуже. Ми маємо шлях виходу із цієї ситуації. Ми вийшли від Гройсмана. Ми бачили скляні очі Прем'єра. Він не розуміє наших вимог. Зараз вони хочуть продавати землю. Дотації дають тільки олігархам: куму Порошенка Косюку дали величезні дотації, а іншим - нічого. Нам потрібен середній клас. Ми пропонуємо формувати сильну національну державу та повернути крадені мільярди»,- сказав нардеп.

«Свобода» також пропонує затвердити податок на розкіш, звільнити малий і середній бізнес від оподаткування. А колишню голову Нацбанку Валерію Гонтарєву притягнути до відповідальності.

Додамо, що приміщення ВР оточили правоохоронці. Також Раду обгородили. А біля приміщення припарковано 10 автобусів, де ситять озброєні нацгвардійці.

Як уже писав «Вголос», сьогодні щонайменше 20 тисяч націоналістів вийшли на Марш «За українське майбутнє без олігархів» з вимогою прийняття в Україні вкрай важливого Антиолігархічного пакету перетворень.

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок під час прес-конференції розповів про те, що сьогодні націоналісти вимагають два напрямки цих антиолігархічних законів: економічний і політичний.

«Економічний - це закони про деофшоризацію, про скасування приватних монополій, про впровадження податку на розкіш, про впровадження прогресивної шкали оподаткування, про припинення приватизації стратегічних підприємств і унеможливлення приватизації землі с/г призначення. Ми пропонуємо цілу низку законопроектів, які мають повернути у державну власність енергогенеруючі і енергорозподільні компанії, які сьогодні належать олігархам, завдяки яким у нас і ростуть ціни на комунальні послуги.

І політичний блок: закон про імпічмент Президента, закон про скасування депутатської, суддівської, президентської недоторканності, закон про прозору і просту процедуру відкликання депутатів, чиновників і суддів, закон про нове виборче право», - пояснив Олег Тягнибок.

Також народні депутати-націоналісти передали вимоги Маршу сили нації Прем`єр - міністрові України Володимиру Гройсману.

ІА "Вголос": НОВИНИ