Про це свідчать фотографії із супутника, на яких помітно, що в проміжку між березнем і червнем цього року Росія модернізувала сховище боєприпасів, пише Daily Mail.

Як зазначає Daily Mail із посиланням на видання Defense One, на фотографіях видно зміни в зовнішньому вигляді споруд в місті Балтійськ, що розташоване біля польського кордону.

Зображення показують, що в період з березня по червень цього року Росія укріпила сховище боєприпасів у Калінінграді. Ліворуч – об'єкт у березні, праворуч – у червні.

«Відмінність між двома наданими зображеннями полягає у зміцненні споруд, що зазвичай робиться під час зведення бункерів, призначених для зберігання вибухонебезпечних речовин, а також у разі використання земляних насипів для подальшої ізоляції цих споруд», – розповів Defense One аналітик Метт Холл.

«Там також видно розчищені місця, нові споруди, видимі з внутрішньої сторони лісистої місцевості, а також насип і зовнішня огорожа, які оточують сховище. Кожне спорудження в нелісовому районі на півночі зміцнювалося протягом трьох місяців», – додав експерт.

На думку видання, укріплення військової бази в Калінінграді може свідчити про те, що Володимир Путін показує свою силу перед зустріччю з Трампом, яка відбудеться 16 липня в Гельсінкі.

 

«Вголос»


 

ІА "Вголос": НОВИНИ