Перемовини Тристоронньої контактної групи у Мінську щодо ситуації на Донбасі майже зайшли у глухий кут, а Росія намагається заморозити конфлікт.

Про це заявив представник України в робочій підгрупі з політичних питань ТКГ Олександр Моцик у рамках дискусії «Яка миротворча місія потрібна Україні?», інформує "Інтерфакс-Україна«.

»Пройшов 97-й раунд переговорів. Насправді ситуація близька до тупикової і все через позицію РФ... яка не хоче йти на нормальний процес врегулювання процесу дипломатичним шляхом, а бажає заморозити ту ситуацію, яка там є«, — заявив він.

За словами дипломата, у рамках ТКГ не вдалося умовити російську сторону скасувати проведення незаконних виборів на території окремих районів Донецької та Луганської областей.

»Ми так і не змогли умовити Росію скасувати ті вибори, які вона хоче провести на окупованих територіях 11 листопада... Також не вдалося домовитися на зустрічі заступників дипломатичних радників лідерів чотирьох країн провести саміт до кінця цього року", його повідомив він.

Крім цього, за словами Моцика, російська сторона не бажає йти на створення окремої групи в рамках ТКГ з питань кордону.

Як писав «Вголос», Леонід Кучма, котрий представляв Україну у ТКГ, 2 жовтня завершив свою місію.

Замість нього напередодні Україну в Мінську представляв дипломат Руслан Демченко.

ІА "Вголос": НОВИНИ