Таку думку висловив директор інформаційно-аналітичного центру «Перспектива», військовий експерт Павло Рудяков, повідомляє «Обозреватель».

Коментуючи той факт, що з 29 абзаців пропозицій США до проекту резолюції по миротворцям всього 3 виявилися неприйнятними для російської сторони, він зауважив: «На жаль, кількісні критерії тут не працюють. По суті, Волкер перекреслив всі ці підрахунки прийнятних і неприйнятних абзаців своїм резюме».

Рудяков зізнався, що напередодні зустрічі він був налаштований оптимістично і розраховував на те, що і у Вашингтона, і у Москви вже є «план досягнення поки що ситуативного компромісу, після якого можна рухатися далі і переходити до практичних питань організації миротворчої місії».

«Але вийшло набагато гірше, ніж я припускав. Те, що з коментарів Волкера могло здаватися узгодженим з російською стороною, не було погоджено, і тепер виходить, що Сурков повертається на два місяці назад, на рівень першої зустрічі», – констатував експерт.

Він не заперечив, що тут могли зіграти свою роль «певні обставини», а саме – «незустріч або не зовсім та зустріч Путіна з Трампом», після якої в питанні миротворців відразу ж виникли «непереборні перешкоди».

Нагадаємо, 13 листопада в Белграді відбулася зустріч Суркова і Волкера. США представили Росії доповнення до запропонованого РФ варіанту резолюції по розміщенню миротворчої місії ООН на Донбасі. У Кремлі заявили про продовження роботи щодо зближення позицій, в той час як американський представник констатував: «у США і РФ різні концепції досягнення миру на Донбасі».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ