Про це повідомляє РБК.

«Обговорювався запропонований Росією проект резолюції ООН по Донбасу. Знайдено порозуміння по ряду позицій. Більшість виявлених розбіжностей визнані переборними», – сказав Сурков.

Він додав, що обидві сторони наголосили на необхідності виконання мінських угод при вирішальній ролі «нормандського формату» і Мінської контактної групи.

«Домовилися з Куртом, що наші консультації з української врегулювання будуть продовжені в необхідному для досягнення результату обсязі. У тому, що в кінцевому підсумку результат буде, не сумніваємося», – уклав Сурков.

Як писав «Вголос», сьогодні спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер і помічник президента РФ Владислав Сурков провели в Белграді переговори по Україні. Зустріч пройшла в закритому для преси режимі. Місце переговорів також зберігалося в таємниці. За даними місцевих ЗМІ, зустріч Суркова і Волкера пройшла «в одному з відомих белградських готелів».

Нинішня зустріч стала другою для Суркова і Волкера і проходила в Белграді. Перша відбулась в Мінську 21 серпня.

За підсумками першої зустрічі Волкер говорив, що сторони домовилися знайти вихід з ситуації, що склалася, зокрема, «підвищити рівень безпеки і забезпечити Україні такі умови, щоб вона могла захистити свою територію». Тоді ж американський дипломат підкреслював, що з Донбасу необхідно «вивести» російські війська для виконання всіх пунктів мінських угод.

Сурков, коментуючи тоді підсумки першої зустрічі, підкреслював, що на переговорах прозвучали «свіжі ідеї і підходи». Деталей він не розкрив.

ІА "Вголос": НОВИНИ