Про це заявила перший заступник голови Верховної Ради України, представник України в групі Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook ввечері в середу.

«У питанні звільнення заручників поки що без прогресу: нам не підтверджують десятків наших громадян, не дають по них інфи, зате наполегливо вимагають віддати «беркутівців» та інших, причетних до дії мінських угод. Тому тут будемо продовжувати роботу для пошуку компромісу і зближення позиції - для результату», - зазначила Геращенко.

Вона також звернулася до координатора ОБСЄ Тоні Фриша з проханням використовувати всі зусилля, щоб розблокувати процес пошуку зниклих на окупованих територіях.

«Ще раз підкреслила готовність української сторони якнайшвидше передати РФ 23 росіян, засуджених за злочини проти територіальної цілісності в обмін на українців у РФ. Ми не отримали відповіді на цю пропозицію», - написала Геращенко.

Окрім того, вона повідомила, що Міжнародний комітет Червоного Хреста готовий підключитися до ремонту зруйнованого моста в Станиці Луганській.

Зазначимо, що наразі робота «нормандської четвірки» для врегулювання ситуації в Україні призупинена.

ІА "Вголос": НОВИНИ