«Ліга антитрасту» склала перелік справ, у яких судді Окружного адміністративного суду м. стали на бік зловживаючих монополістів, картелістів та олігархів.

Про це пишуть Наші гроші.

ОАСК шляхом прийняття ухвали про забезпечення позову заборонив Антимонопольному комітету України штрафувати за картельну змову:

ПАТ «Укрнафта» та кілька десятків АЗС, які ЗМІ пов’язують із групою «Приват» тютюнових виробників та монополіста ТОВ «Тедіс – Україна», якого ЗМІ пов’язували з одеським бізнесменом Б. Кауфманом та російським мільярдером, співвласником російського заводу по виробництву зброї І. Кесаєвим.

Щодо зловживання монопольним становищем:

ТОВ «Євротермінал» – власника «монопольного шлагбаума», який стягував за в’їзд до Одеського морського торговельного порту 17 доларів США з кожної вантажівки, та якого ЗМІ пов’язують з мером м. Одеса Г. Трухановим.

Крім цього, саме ОАСК вимагав допустити ТОВ «Автомагістраль – Південь» та ТОВ «Ростдорстрой», найбільших фаворитів-підрядників Укравтодору, до тендерів на ремонт/будівництво доріг на загальну суму близько 2,14 млрд. грн, хоча подані ними документи не відповідають вимогам автодору.

І той самий ОАСК наполягав на тому, що ДП МА «Бориспіль» має право здавати приміщення аеропорту в оренду без проведення конкурсів та АМКУ немає права у це втручатись.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ