Про це йдеться у проекті телеканалу НТА «Правда. Розслідування».

Відтак за посаду бореться очільник Радехівської місцевої прокуратури – Микола Друзюк. В органах працює з 2005 року, тому ця сфера для нього точно не нова. Попри роботу у правоохоронних органах, чоловік таки залишив запитання до своєї декларації. Наприклад, як на двох з дружиною вдалося набути понад 22 500 метрів кв землі , будинок на 112 квадратів неподалік Шевченківського гаю та чому у реєстрі речових прав на нерухоме майно є будинок на 2 га землі на Турківщині, а у декларації – немає.

У переліку кандидатів на посаду очільника «львівського ФБР» є і Ярослав Кравців – завідувач сектору аудиту Головного управління ДФС у Львівській області. Його декларація також вражає. Чоловік задекларував квартиру на майже 60 квадратів у п`ятиповерхівці на вулиці Остроградських. Втім, її він здає в оренду. А от іншого майна у Львові ані у реєстрі, ані у деклараціях у головного аудитора львівської податкової – немає. Втім, з`ясувалось, що будинок на 800 квадратів у селі Орявчик – це насправді готель біля підніжжя гірськолижного комплексу «Звенів». Є у пана Кравціва і майно в сусідньому селі Тухля – будинок на 164 квадрати. Втім, посадовець не декларує ані доходу від підприємницької діяльності, ані від здачі житла в оренду. Є запитання і навіть зауваження до роботи ще одного кандидата – заступника начальника відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби управління юстиції у Львівській області Олександра Бойка.

У лютому 2017 року відділ виконання примусових рішень, яке очолював пан Бойко, добровільно-примусово розпустили. За словами екс-шефа пана Бойка, Ярослава Жукровського, на внутрішній комісії Мін’юсту у 2017 році очільники відомства назвали роботу відділу Олександра Бойка неефективною через ігнорування резонансних виконавчих проваджень. Подав свою кандидатуру і генерал-майор юстиції Олег Сенюк, який ще донедавна був військовим прокурором сил АТО. У своїй власності чоловік, здавалося б, має небагато. Йому належить частка квартири у будинку на Грінченка, 10. Втім, як з`ясувалось, її здають в оренду. Ще частина приміщення – у власності Сенюка Володимира Михайловича та Сенюк Лідії Володимирівни. Та чомусь у декларації самого прокурора її немає, як і запису про дохід від здачі квартири в оренду. Т

акож військовий володіє садовим будиночком на 15 квадратів та земельною ділянкою на 600 квадратів у Львові. А от його дружина, Віта Сенюк, теж прокурор, щоправда, у Генеральній прокуратурі України, у свої власності має значно більше. Їй належить садовий будиночок на 221 метр квадратний у селі Гатне під Києвом, земельна ділянка розміром 1200 метрів кВ, а ще 1000 м кв землі у селі Вороньків у Бориспільському районі Київської області. А на 14-річну доньку прокурорів записана квартира у Києві на 113 кв. Дівоче прізвище дружини пана Сенюка-Атаманюк.

Тестем прокурору Сенюку доводиться відомий широкому загалу екс-заступник генпрокурора Піскуна, в минулому теж Військовий прокурор Західного регіону Олександр Атаманюк. Попри це, 24 лютого 2017 року, рішенням виконкому військовий прокурор Західного регіону Олег Сенюк отримав ордер на вселення у трьохкімнатну квартиру площею 93,3 м2 у новобудові на вул. Інструментальній. Квартира пану Сенюку дісталась після того, як слідчі цього відомства розпочали досудове розслідування щодо масштабних зловживань на комунальному АТП-1.

Більше про старих кадрів у переліку претендентів на посаду очільника Державного бюро розслідувань дивіться у відео. Нагадаємо, проект «Правда. Розслідування» виходить на телеканалі НТА із березня 2017 року.

&

ІА "Вголос": НОВИНИ