Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова попросила главу Моніторингової місії Організації Об'єднаних Націй з прав людини Матільду Богнер посприяти в переміщенні ув'язнених осіб з окупованого Донбасу на територію України.

Про це омбудсмен повідомила у Facebook.

Вона обговорила з Богнер ситуацію на сході України та пов'язані з конфліктом порушення прав людини - ускладнений перетин лінії розмежування, труднощі з реалізацією соціальних виплат та пенсій.

Омбудсмен повідомила, що Моніторингова місія ООН з прав людини має представництво в Донецьку та Луганську, а також можливість здійснювати віддалений моніторинг ситуації в окупованому Криму.

«Репресії проти кримських татар та громадян України, напад на храм ПЦУ в Криму, справи Едема Бекірова, Володимира Балуха, Павла Гриба – на цих питаннях я особливо наголосила», - заявила омбудсмен.

Вона додала, що з тимчасово окупованої території Луганської області за останні пів року їй вдалося перемістити вже 319 людей, однак окупаційна адміністрація т.зв. «ДНР» блокує цей процес.

Денісова уточнила, що передасть Богнер усі ці справи та справи незаконно утримуваних громадян України в Російській Федерації та Криму.

Нагадаємо, що Денісова розповіла, коли моряки прибудуть в Україну.

ІА "Вголос": НОВИНИ