Львівська міська рада не видавала працівниці Львівської обласної ради Валентині Софранюк (Федюк) перепустку, яка б давала право проїзду через площу Ринок у Львові.

Про це сьогодні, 23 січня, під час брифінгу, повідомила керівниця ЛКП «Ратуша-сервіс» Ірина Тихоліз.

Понад те, за її словами, перепустка, яку продемонструвала на відео у своєму інстаграмі вищезгадана Валентина Софранюк (Федюк) не може бути чинною: два роки тому у міськраді змінили дизайн перепусток і тепер вони мають зовсім інший вигляд. 

Ірина Тихоліз також каже, що у Львівській міській раді зараз проходить службове розслідування на підставі відео, яке розмістила працівниця Львівської обласної ради у своєму інстаграмі.

Керівниця «Ратуша-сервіс» розповіла, що на сьогодні у Львові діють три види перепусток: для мешканців, чиї помешкання розташовані у будинках на площі Ринок, для бізнесу, який працює на площі та для окремих випадків.

«Щоби отримати таку перепустку, особа повинна звернутися до ЦНАПУ та надати певний пакет документів. Потім ми їх розглядаємо і, або надаємо перепустку, або - відмовляємо. Також є опція разово заїзду», - пояснила вона. 

Ірина Тихоліз каже, що на сьогодні дозвіл для заїзду на площу Ринок отримало близько 750 мешканців та 130-160 бізнесменів. Також ще є 60 дозволів для підприємств, які проводять ремонтні роботи на площі Ринок або ж для делегацій. 

Також є авто, які мають право заїзду на площі Ринок, без дозволів. Це - поліція, надзвичайники та інші марковані авто. 

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», у мережі з'явилося відео, на якому начальник патрульної поліції Львівщини Роман Пилипенко дарує своїй дівчині, працівниці Львівськї обласної ради Валентині Софранюк (Федюк) перепустку, яка б давала право проїзду через площу Ринок у Львові. Відео дівчина виставила у своєму інстаграмі. 

Після того як громадяни висловили обурення, патрульна поліція України відсторонила Романа Пилипенка від виконання обов'язків. 

ІА "Вголос": НОВИНИ