Проект, організований ГО «Клуб Ділових Людей» та Міжнародним фондом «Відродження», залучив більше 60 внутрішньо переміщених осіб та демобілізований учасників АТО, для яких проводили інтенсивний бізнес-курс у Громадській Школі Бізнесу, експертні консультації та супроводжували написання ефективних бізнес-планів.  15 учасників, які відзначилися найбільшою готовністю реалізовувати власну справу, отримають гранти на розвиток власного бізнесу. Загальний фонд, який розділять між переможцями, складає 800 000 гривень.

«Серед критеріїв, за якими оцінювали учасників – конкурентоздатність, якість товару чи послуги, фокус на цільового клієнта, реалістичність окупності бізнес-плану, створення нових робочих місць та обґрунтованість бюджету запиту на грант», – відзначив Микола Савуляк.

Серед проектів-переможців – пральня, тренінгові та навчальні центри, дитяче кафе, виробництво дитячого одягу та іграшок, бджільництво, вирощування ягід тощо.

«Пригадую, коли 15 років тому розпочинав свій власний перший бізнес. Тоді не було таких тренінгів, не було можливості презентувати свою ідею перед більш досвідченими експертами. Сьогодні у підприємців є унікальні можливості. Дуже добре, що їх використовують, сподіваємося, з користю для розвитку всього малого бізнесу України», – Остап Бородатий.

Друга хвиля «Нового відліку» у Львові розпочалася у березні 2016 року і відбувається у 5 етапів. Під час першого – відбирали учасників, далі – проводили 7-тижневий бізнес-курс, після якого організували захист бізнес-планів. Незабаром у проекті розпочнеться «виплата грантів» – закупівля обладнання та основних фондів згідно бізнес-планів кожного переможця.

Окрім того, розвиток кожного із 15 проектів, супроводжуватиме експерт Громадської Школи Бізнесу, який за допомогою приватних консультацій допомагатиме у записку/розвитку проекту, сприятиме налагодженню контактів з потенційними партнерами та клієнтами, допоможе налагодити бізнес-процеси.

«Якщо проаналізувати першу хвилю «Нового відліку»,  можна з впевненістю сказати, що всі проекти-переможці – дуже успішні. Наші учасники дуже легко вчаться та змінюють себе. Саме такий хороший досвід став основною передумовою організації другої хвилі проекту, – відзначила Оксана Дащаківська. – Дуже тішить, що проекти, які представлені «Новим відліком» – актуальні та дуже потрібні Львівщині».

Кожен із переможців «Нового відліку» також стане учасником Клубу Ділових Людей, який на сьогодні об’єднує понад 1 000 представників малого бізнесу і є найбільшим бізнес-клубом даного формату в Україні.

Довідка:

Влітку 2015 року Клуб Ділових Людей та Міжнародний фонд «Відродження» ініціювали бізнес-інкубатор для внутрішньо переміщених осіб «Новий відлік». Цього року проект організували вже вдруге.  Особливості другої хвилі – до переліку учасників долучили демобілізованих учасників АТО. Нагадаємо, кошти, які виділяє МФ «Відродження», спрямовані на закупівлю обладнання та необхідних витратних матеріалів проектів-переможців.

ІА "Вголос": НОВИНИ