У четвер, 4 липня, працівників тютюнової фабрики у Винниках, які вранці прийшли на роботу, у приміщення не впустили. Біля самого підприємства запалили шини.

Про це інформує «Galnet».

Працівниця пані Ольга каже: ніхто до людей не виходив і нічого не пояснював. Працівники фабрики сидять і чекають, адже хочуть працювати у своїй країні, а не їхати на роботу за кордон. У самої жінки вдома двоє дітей.

Журналістка видання розповіла: на фабрику зайшли невідомі у чорних футболках.

Власник тютюнової фабрики Григорій Козловський у розмові з журналістами заявив: обшуки на підприємстві тривають ще від 6 год ранку 3 липня. Він вважає, що це були працівники СБУ.

«Фабрику перевернули з ніг на голову. Нам укотре пробують приписати якісь незрозумілі історії, і це враховуючи те, що ми є найбільшим платником у Західній Україні і 26-м платником зі сплати податків», - наголосив він.

Григорій Козловський також розповів: ввечері зателефонував один із працівників СБУ. «Він сказав, що нічого не знайшли і щоб ми готували фури, вивозили всю фабрику, обладнання. І вчора вночі СБУ почала шукати 100 фур, щоб вивезти обладнання з фабрики. Звинувачень немає. Просто дали команду все вивезти. А все обладнання є на обліку в ДФС. Ми вчора просили, щоб назвали прізвища, хто візьме на себе відповідальність. Нехай вивозять. Але нехай нададуть звинувачення, що наше підприємство порушило, бо звинувачень сьогодні немає жодних», - уточнив.

У СБУ журналістам видання зазначили, що їхніх працівників на фабриці немає. У ДБР не можуть ні спростувати, ні підтвердити інформації, чи їхні працівники здійснюють на цій фабриці обшуки.

Як писав «Вголос», у Львові з 3 червня триває рейдерське захоплення тютюнової фабрики.

ІА "Вголос": НОВИНИ