Про це під час прес-конференції на тему «Стан перевезення пільгових категорій пасажирів на міських та приміських маршрутах. Пропозиції з поліпшення перевезень у Львові» розповів голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка, передає кореспондент «Вголосу».

«Першочергове питання, яке ми вже не перший рік ставимо перед депутатським корпусом та виконавчою владою, – вирішення питання з пільговими перевезеннями у місті Львові, – зазначив він. Від вирішення цього і залежатиме розмір тарифу, згідно з яким працюватимуть львівські АТП. Те, що тариф все одно потрібно буде переглядати, це однозначно, але розмір залежатиме саме від вирішення першого питання».

Іван Велійка вважає, що такої ситуації та умов роботи автотранспортних підприємців, як у Львові, немає у жодному місті України. Тому і запропонували владі міста два варіанти вирішення цього питання.

«Перший: всі категорії пільговиків, передбачені законодавством України, користуються безперешкодно і в повному об'ємі пільгами в комунальному транспорті. Адже його закупили за гроші громади і він має їй слугувати, – додав він. Також замовник має з приватними компаніями заключити угоду, а якій передбачити дві-три пільгові категорії, які приватні перевізники зобов'язані возити самостійно за свій кошт та не претендувати на будь-які відшкодування».

Другий варіант, за його словами, полягає у наданні громаді пільги. А її вирахувати та встановити у розрахунку до того, скільки коштів місто зможе відшкодувати перевізникам».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ