Про це в коментарі «Вголосу» розповів один з учасників сьогоднішнього пікету Львівської ОДА, колишній начальник департаменту управління та зв’язку ОДА Володимир Гарбуз.

За його словами, під час мітингу між ним та головою облдержадміністрації Олегом Синюткою відбулася відверта розмова, протягом якої очільник області пообіцяв зустрітися з міським головою Андрієм Садовим для вирішення наболілого питання.

«За попередньою домовленістю, Синютка ініціюватиме на понеділок зустріч з Андрієм Садовим, під час якої чиновники обговорюватимуть питання перевезення пасажирів. Своєю чергою, я запропонував Синютці альтернативу – прокласти маршрут автобусів у такий спосіб, щоб водії могли заїжджати до приміського вокзалу й робити там зупинку для висадки і посадки пасажирів. Ідеться лише про півтори-дві хвилини зупинки. Повірте, людям було б зручно», – пояснив Володимир Гарбуз.

За його словами, на цю пропозицію голова ОДА відреагував так: сказав, що самостійних рішень без міста (Садового) не ухвалюватиме й жодних документів не підписуватиме. Хоча, відповідно до законодавства, він має на це право, бо йдеться про долю міжміських маршрутів.

Окрім того, Володимир Гарбуз запевнив: якщо не ухвалять рішення на користь громади, вранці у вівторок, 8 грудня, Львівську ОДА знову пікетуватимуть. Однак людей буде значно більше.

«Уже сьогодні до Львова хотіли приїхати з області понад 2 тисячі людей, які проти перенесення кінцевої зупинки в місті. Однак ми вмовили представників сільських та селищних рад не робити цього. Утім далі стримувати збурення буде складніше», – підкреслив пікетувальник.

У середу, 9 грудня, перевізники планують пікетувати Львівську міську раду.

Нагадаємо, сьогодні під час пікету під Львівською ОДА перевізники погрожували перекрити трасу Київ – Чоп.

Згодом громада домоглася від Синютки однакових умов для перевізників.

ІА "Вголос": НОВИНИ